Uyuşturucu ile mücadelede Diyarbakır’da konuşuldu


 Uyuşturucu ile mücadelede Diyarbakır’da konuşuldu

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından gerçekleştirilen Anadolu Basın Federasyonu Katkıları ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Uyuşturucu ile Mücadelede Medyanın Rolü Paneli Diyarbakır Çınar ilçesinde gerçekleşti

Uyuşturucu ile mücadeleye dikkat çekmek ve medyanın sorumluluklarının anlatıldığı Panelde gazeteci yazarlar ve akademisyenler bağımlılık ve mücadele konusunda açıklamalarda bulundu.


Diyarbakır Çınar İlçe Kaymakamı Muhammet Fatih Günlü, İlçelerinde toplumsal bilinçlenme adına böyle bir organizasyon yapılmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Günlü, Medyanın toplumsal hayattaki en önemli kurumlardan biri olduğunu, toplumsal problemlerin medya aracılığı ile çözülmesi noktasında sorumlulukları var dedi.  

Panelde Konuşmacı olarak Gazeteci yazarlar Zafer Şahin, Emin Pazarcı İlyas Efe Ünal, Sinan Burhan ve Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmail Altıntop yer aldı.

Açılış konuşmasını yapan Anadolu Basın Federasyonu Genel Başkanı Sinan Burhan uyuşturucu ile mücadele ve Bağımlılık konusunda en önemli sorumluluğun ailelere düştüğünü ifade etti.

Burhan, Medyanın da bilinçli yayıncılık anlayışı ile bu konu hakkında yapacağı toplumsal bilgilendirme yayınları ile en azından önleyici birtakım tedbirlerin alınabileceğine işaret etti. 


Panelde oturum başkanlığını yapan Doç. Dr. İsmail Altıntop, Uyuşturucu bağımlılığının önemine değinerek, Hastanelerde özellikle bağımlı olmuş gençlerle karşılaştığını ve sağlam bir irade ile bu gençleri bu illetten kurtarmanın mücadelesinin verildiğini söyledi. 

Gazeteci Emin Pazarcı gençlere uyarılarda bulunarak bağımlılığın ne kadar tehlikeli bir şey olduğunu aktardı. Tehlikenin çok çok daha büyük olduğunu ifade eden Pazarcı. Sosyal medya bağımlılığı ile hayattan uzaklaştırılıyor, anne babalar bunu fark edip önlesinler. İş işte geçmeden çocuklarımıza sahip çıkalım dedi. 

Gazeteci Yazar Zafer Şahin ise Medyanın sorumluluklarını hatırlatarak, Gençlerin pırıl pırıl bir geleceği olduğunu, Spora, sanata, sosyal aktivitelere zaman ayırmanın ne kadar önemli olduğunu vurguladı. İnternette uyuşturucu algısının da yapıldığını ifade eden Şahin şarkılarda dizilerde farklı hikayeler anlatıldığını söyledi. 

İlyas Efe Ünal, özellikle İnternet ve sosyal medya bağımlılığına vurgu yaparak, Uyuşturucuya karşı başarılmış hikayelerin medyada sinema ve dizilerde izlettirilmesi gerektiğini ifade etti. Televizyonlarda ve özellikle internet medyasında daha eğitici konulara eğilinmesi gerektiğini vurguladı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar