Kutlamalarda ateşli silah kullanıldığında;




 1. Tokat İl J. K.lığınca; düğün, asker uğurlama, spor müsabakası gibi kutlama ve etkinlikler sırasında/sonrasında ateşli silahla havaya ateş açılması sonucu yaralanma veya ölümle sonuçlanan üzücü olayların önlenmesi maksadıyla çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.

2. Kutlamalarda ateşli silah kullanıldığında;
a. 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 170’inci maddesinde düzenlenen (Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması),
b. 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 32’nci maddesinde “Emre Aykırı Davranış” başlığı altında yer alan (Yetkili makamlar tarafından adli işlemler nedeniyle ya da kamu güvenliği, kamu düzeni veya genel sağlığın korunması amacıyla, hukuka uygun olarak verilen emre aykırı hareket eden kişiye ikibinelliikiTürk Lirası idarî para cezası verilir... ) hükümleri ile,
c. 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C ve 66’ncı maddelerine ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanun ile 2872 sayılı Çevre Kanunu ve Yönetmeliğine göre mülki ve adli makamların talimatları doğrultusunda gerekli yasal işlemler yerine getirilmektedir.
3. Ateşli silahların mevzuat dışı kullanımı/muhafazası kapsamında, 2024 yılı içerisinde icra edilen faaliyetlerde; (78) tabanca, (31) kurusıkı tabanca, (64) av tüfeği ve (1.609) adet çeşitli mühimmat ele geçirilmiş, (193) şahıs hakkında adli/idari işlem yapılmıştır.
4. Her yıl onlarca masum insanımız, düğün, şenlik, kutlama ve gösterilerde sevincini silah ile gösteren kişilerin açtığı ateş sonucunda yaralanmakta, hatta hayatını kaybetmektedir. Düğün evinin yas evi olmaması için vatandaşlarımızın başta düğünlerde ve asker eğlencelerinde olmak üzere silahla havaya ateş etme olaylarına rastladığında 112 acil çağrı hattına bilgi vermesi önem arz etmektedir.

“DÜĞÜN EVİ YAS EVİ OLMASIN, YARINLARI UMUTSUZ GEÇİRMEMEK İÇİN MUTLULUĞA KURŞUN SIKMAYINIZ.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar