TELİF HAKLARI VE YENİ MEDYA DÜZENİ SEMPOZYUMU İSTANBUL'DA YAPILDI

 

TELİF HAKLARI VE YENİ MEDYA DÜZENİ SEMPOZYUMU İSTANBUL'DA YAPILDI

Telif hakları konusunda yayıncıların hakları ve yapılması gereken düzenlemeler, Dijital yayıncılıkla beraber yeni medya düzeni konusu masaya yatırıldı.

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen ve Esenler Belediyesi ev sahipliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü destekleri ile “TELİF HAKLARI VE YENİ MEDYA DÜZENİ SEMPOZYUMU” İstanbul’da gerçekleştirildi.  

1. Oturumda Gazeteci yazarlar, Ekrem Kızıltaş, Şaban Sevinç, Zafer Şahin, Bahar Feyzan, ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Şükriye Şirin Telif Hakları ve Yeni Medya Düzeni konusunda görüşlerini paylaştı.

2. Oturumda Yeni Medya ve İletişim Teknolojileri konusunda Gazeteci Yazarlar Mehmet Acet, Serkan Fıçıcı, Cüneyt Polat ve Basın İlan Kurumu Yönetim ve Dijital Medya Koordinatörü İdris Armağan Çam konuşmacı olarak yer aldılar.

Anadolu Basın Federasyonu Genel Başkanı Sinan Burhan, açılış konuşmasında “İletişim ihtiyacı ilk insandan buyana var. Dumanla başlayan güvercinle devam eden, matbaayla, televizyon, radyo ile devam eden iletişim süreci bugün dijital yayıncılık alanında ciddi manada hayatımıza girdi. Teknolojinin değişmesi ile yeni bir medya anlayışı var artık. Yeni dönemde herkes birer gazeteci oldu. Elinizde bir telefonla sokaktan yayın yapabiliyorsunuz. Bir de telif hakları kavramı var bizlerin, medya sektörünün ürettiği içeriklerden pay alınması lazım. Google’da YouTube ’de kullanılan içeriklerin çoğu bizim ürettiğimiz içerikler, buralardan pay almamız lazım, bu mecraların denetlenmesi lazım” dedi. Burhan Sempozyuma katkı veren Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’ne, Eseler Belediyesine, desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar